Njoftim nga MASHT për zbatimin e mësimit online

Të nderuar kolegë mësimdhënës, prindër dhe drejtues të institucioneve arsimore! Të dashur nxënës Zbatimi i mësimit online ka për qëllim sigurimin e shërbimeve arsimore dhe realizimin e kurrikulës shtetrore të Kosovës në përputhje me kushtet e krijuara në rrethana të pandemisë COVID – 19. Për realizimin me sukses të mësimit në distancë, kërkohet angazhimi i […]

Continue Reading

Gjilani shpërndan ueb-aplikacionin për mësim elektronik

Gjilan, 16 mars 2020  – Drejtoria Komunale e Arsimit në Gjilan ka shpërndarë ueb-aplikacionin për mësim elektronik në 17 shkolla të komunës, si fazë e parë e zbatimit të këtij projekti. Drejtori i DKA’së, Nazim Gagica, ka kërkuar nga mësimdhënësit që në afat sa më të shpejtë kohor të furnizohen me të dhëna nxënësit, në […]

Continue Reading

Nuk ka mësim deri më 27 mars

Pasi Organizata Botërore e Shëndetësisë e ka shpallur sot koronavirusin pandemi, Qeveria e Kosovës është mbledhur urgjentisht në ora 20:00. Në mbledhjen e Qeverisë janë marrë disa vendime në mborjtje nga koronavirusi, në mesin e tyre është edhe pezullimi i mësimit deri më 27 mars. Këto janë masat e Qeverisë së Kosovës kundër koronavirusit: Me […]

Continue Reading

Profesori i matematikës Festim Shkodra nderohet nga MASHTI me mirënjohje “Mësimdhënësi i dalluar”

Me rastin e 7 Marsit – Ditës së Mësuesit, në solemnitetin e organizuar nga Ministria e Arsimit Shkencës Teknologjisë dhe Inovacionit (MASHTI-t), në hapësirat e kësaj ministrie në Prishtinë, ministrja e MASHTI-t, Hykmete Bajrami pos ndarjes së çmimit tradicional “Shaban Jashari”, i nderoi me mirënjohjen “Mësimdhënës i dalluar” edhe mësimdhënësit më të dalluar në nivel […]

Continue Reading

Profesorët e gjimnazit performuan për ditën e 7 marsit

Shënimi i Ditës së Mësuesit, 7 marsit, këtë vit në Gjilan ishte i veçantë. Pos pjesës foljore, ku u fol për rëndësinë që ka mësuesi në shoqërinë tonë, në të u shfaq edhe një program i pasur muzikor. Shkolla e Muzikës, Orkestra e qytetit, solistet Lumturije Shabani,  Greta Azizi dhe Elona Sadiku dhe kori i […]

Continue Reading

Në Gjimnazin “Xhavit Ahmeti” u shënua 7 dhe 8 marsi

Për nder të 7 marsit, Ditës së Mësuesit dhe 8 marsit, Ditës së Gruas, në Gjimnazin Natyror “Xhavit Ahmeti” në Gjilan është organizuar një pritje për mësimdhënësit e kësaj shkolle, në të cilën drejtori i shkollës Bekim Mustafa, i ka uruar të gjithë mësimdhënësit për punën e palodhshme që po bëjnë në edukimin e gjeneratave […]

Continue Reading